À la minute tomatenpasta
Haal deze ingrediënten in huis
200 g troscocktailtomaten - 10 g Italiaanse kruidenmix - 75-100 g spaghetti - 50 g grofgeraspte kaas (Parmezaan, Pecorino of oude Hollandse)
Bereiding
Meng in een kom de Italiaanse kruidenmix met olijfolie. Snijd de cocktailtomaten in kleine stukjes en meng ze door de kruidenolie. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar. Meng de helft van de geraspte kaas door het tomatenmengsel. Giet de spaghetti af en meng het meteen door het koude tomatenmengsel. Serveer direct, in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.
Variatiesuggestie
Voeg ca. 100 g reepjes rauwe courgette toe. - Voeg naar smaak wat fijngesneden verse rode peper toe. - Vervang de geraspte kaas door blokjes jonge kaas of feta.