Geroosterde groenten van het seizoen

Geroosterde groenten van het seizoen

Haal deze ingrediënten in huis

200 gr cherry (pruim) trostomaten - 3 gekleurde wortelen - ½ flespompoen - 2 pastinaken - 12 el olijfolie extra vergine - 6 el witte wijnazijn - 1 teentje knoflook, geraspt - ½ rood pepertje, fijngesneden - ½ bosje platte peterselie, grofgesneden - zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de knoflook, rode peper, peterselie, olijfolie en azijn. Schil de wortelen, pompoen en pastinaken. Snijd ze in 1 cm dikke plakken en leg deze op bakpapier in een flinke ovenschaal. Sprenkel er een paar eetlepels olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 10 min in de oven. Verdeel de tomaatjes met een schaar in trosjes van vier en leg ze op de groenten in de ovenschaal. Giet de marinade over de groenten en rooster alles met de tomaatjes er bij nog eens 10 min. Proef! Als de groenten nog te knapperig zijn, laat je ze nog wat langer in de oven. Serveer als voorgerecht of als bijgerecht met bijvoorbeeld een stukje geitenkaas of een lekkere yoghurtdip.

Recipe by Restaurant Rossio
www.rossio.nl