Italiaanse bruschetta

Haal deze ingrediënten in huis

1/2 ciabatta - 3 grote trostomaten - 2 tenen knoflook - 5 el extra vierge olijfolie - 5 gr verse basilicum - peper en zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de ciabatta in plakken van 1,5 cm breed en besprenkel met de olie. Hak de knoflook fijn en verdeel over de ciabatta’s. Leg het brood in een ovenschaal en bak krokant en goudbruin in de oven. Check regelmatig, zodat het brood niet te hard gaat.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Hak de basilicum fijn en meng door de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de broodjes afkoelen. Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes en top af met verse basilicum.

Receptontwikkeling: luukskitchen.com

Variatiesuggestie

Je kunt de knoflook meebakken in de oven, maar het is ook lekker om de knoflook te mengen door het tomatenmengsel.