Midden-Oosterse tomatensoep met wortel, nectarine en gember
Haal deze ingrediƫnten in huis
2 el olijfolie - 1 ui, gesnipperd - 1 cm verse gember, fijngesneden - 1 wortel, geraspt - 300 g trostomaten, in stukken - 2 nectarines, in stukken - 1 l kippenbouillon - 1 bosje verse koriander, fijngesneden - 100 g feta, verkruimeld
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui met de gember goudbruin. Voeg de wortelrasp, de tomaat en de nectarine toe en bak nog 2-3 min. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat de soep, met de deksel schuin op de pan, 30 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper en koriander. Bestrooi vlak voor het serveren de soep met feta.