Plakjes voor pizza
Haal deze ingrediënten in huis
1 tros cherry pruim tomaten - 1 tros mini cherry tomaten - 100 g roomkaas - 50 g crème fraîche - 1 klein bosje bieslook - 1 klein bosje salie - 1 klein bosje rozemarijn - 2 tenen knoflook - 4 el zwarte olijven - 2 el pijnboompitten - 4 plakjes bladerdeeg roomboter - 1 ei
Bereiding
Plak het bladerdeeg met een beetje water aan elkaar en vorm een groot vierkant. Leg het bladerdeeg op bakpapier en rol het met de deegroller uit tot een rechthoekige dunne plak. Snijd vervolgens met een mes 2 cm van de kant een rand rondom. Meng het ei los in een kommetje en bestrijk de rand van bladerdeeg. Meng de crème fraîche met de roomkaas. Hak de bieslook, salie, rozemarijn, knoflook en olijven fijn en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. En breng het geheel op smaak met peper en zout. Besmeer het binnenste gedeelte van het bladerdeeg met het roomkaasmengsel en beleg dit vervolgens met dunne plakken van tomaat. Bestrooi het geheel met pijnboompitten, olijven, peper en zout en bak de pizza gedurende 30 minuten af in een oven van 175 graden Celcius. Maak de pizza af door er tot slot nog wat bieslook over te strooien.