Salade van aubergines, paprika en ovengedroogde tomaten met parmaham en mozzarella

Haal deze ingrediënten in huis

1 aubergine - 6 dulce vita paprika’s - 20-30 ovengedroogde tomaten - 4 plakken Parmaham - 4 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels balsamicoazijn - zout en peper - 125 g minimozzarella‘s - klein handje basilicumblaadjes

Bereiding

Aubergines in plakken van ½ cm dik snijden. Paprika’s in de lengte in vieren snijden en steelaanzet en zaadjes verwijderen. Plakken Parmaham met wat olie bestrijken en in droge koekenpan krokant bakken. Op keukenpapier leggen. 3 eetlepels olie in de koekenpan verhitten en plakken aubergine en de repen paprika in ca. 8 minuten gaar en lichtbruin aan de randjes bakken. In schaal een dressing kloppen van resterende olie, balsamicoazijn en wat zout en peper. Aubergine, paprika en ovengedroogde tomaatjes door dressing scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken. Mozzarellabolletjes halveren, basilicumblaadjes in stukken scheuren en door salade mengen. Parmaham in stukken breken en over de salade verdelen.

 

 

Variatiesuggestie

Lekker met ciabatta.