Salade van ovengedroogde tomaten, aubergine, paprika en zwarte olijven

Haal deze ingrediënten in huis

2 aubergines - 2 zoete puntpaprika’s - 40 ovengedroogde tomaten - 4 eetlepels olijfolie - 3-4 tenen knoflook - 2 eetlepels verse tijmblaadjes - 75 g zwarte olijven zonder pit - 2 eetlepels balsamicoazijn - zout en peper - klein handje basilicumblaadjes

Bereiding

Aubergines in plakken van 1 cm dik snijden en halveren. Paprika’s halveren, zaadjes verwijderen en paprika’s in repen van ca. 1½ cm breed snijden. Knoflook in dunne plakjes snijden. Olie in een ruime koekenpan verhitten en hierin aubergineschijven 5 minuten zachtjes bakken. Paprikareepjes, knoflook en tijm toevoegen en 5 minuten op laag vuur smoren. Voeg daarna de ovengedroogde tomaten erbij. Zwarte olijven halveren en met balsamicoazijn en zout en peper door de groenten mengen. Pan van vuur nemen en smaken op kamertemperatuur 1 uur laten intrekken. Af en toe omscheppen. Basilicumblaadjes in stukken scheuren en door groenten mengen. Proeven en eventueel nog wat zout en peper toevoegen.

Lekker bij gegrild vlees, bijvoorbeeld lamskoteletten.

Variatiesuggestie

Serveer de salade met stukken tonijn uit blik als lunch. Lekker met foccacia.