Shakshuka met tomaat, aubergine, paprika en ei

Haal deze ingrediënten in huis

4 grote tomaten (± 400 gram) - ½ ui - ½  teen knoflook - 1 rode puntpaprika - 3 plakken aubergine -  2 eieren - ¼ groentebouillonblokje minder zout - 70 gram tomatenpuree - 2 volkoren afbakbroodjes - snuf gemalen komijnpoeder - snuf paprikapoeder - 1 el sweet chilisaus - 50 gram witte kaas - peterselie (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika. Snijd de paprika, aubergine en tomaten in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie in een kleine hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 1 minuut aan. Voeg de komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak 30 seconden aan. Voeg de punt paprika en aubergine toe en bak ± 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door de groenten. Voeg nu ook de tomatenblokjes en sweet chilisaus toe. Roer goed door en laat afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en een snufje zout naar wens. Maak twee kuiltjes in de ‘tomatensaus’ en breek hierboven de eieren. Dek de pan af en laat de eieren ± 8 minuten stollen. De laatste 4 minuten haal je de deksel van de pan af. Bak de volkoren afbakbroodjes ± 6-8 minuten in de oven. Verdeel de witte kaas over de shakshuka en serveer de shakshuka met de volkorenbroodjes. 
 

Receptontwikkeling: foodlies.nl