Snacktomaatjes met knoflookcrème
Haal deze ingrediënten in huis
16 cherry pruimtomaatjes - 2 el olijfolie - 2 bollen knoflook - 250 g boter - grof zeezout - bolzeef
Bereiding
Verwarm de oven op 210 °C. Pel de teentjes knoflook. Zet een steelpan met water en de knoflooktenen op het vuur. Breng het water aan de kook. Neem zodra het water kookt, het pannetje van het vuur en giet het water af door de bolzeef. Doe de knoflooktenen terug in het pannetje en vul weer met koud water. Breng het water opnieuw aan de kook en herhaal dit proces in het totaal 3 á 4 keer. Dit zorgt ervoor dat de knoflook lekker zoet en zacht wordt. Smelt vervolgens de boter in een pannetje en voeg hier de knoflooktenen aan toe. Laat de boter met knoflook voor ongeveer 10 minuten op een laag vuur sudderen. Mix vervolgens de boter glad in een keukenmachine of met een staafmixer. Pof de tomaatjes met olijfolie en wat grof zeezout in de oven voor 10-12 minuten.
Knoflookcrème over? Geen probleem, het is makkelijk 3 maanden te bewaren in de vriezer of twee weken in de koelkast.