Tapas kids loempia
Haal deze ingrediënten in huis
4 cocktailtomaten, in plakjes - 4 rijstpapier vellen - 125 g ricotta - 1 komkommer - verse platte peterselie of koriander - peper en zout - bakpapier
Bereiding
Snij de komkommer horizontaal door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij de komkommer in lange dunne vierkante repen zoals in sushi. Neem één rijstvel per keer en week deze in lauwwarm water voor ongeveer 15 - 20 seconden. Leg het daarna op een stuk bakpapier. Smeer een grote eetlepel ricotta op het rijstvel en breng op smaak met peper en zout. Leg op de ricotta een tomaat gesneden in dunne plakjes, een reep komkommer en een takje peterselie of koriander. Vouw één kant over lengte van de vulling naar boven, vouw dan de linker en rechterkant naar binnen en rol de loempia strak op. Herhaal dit proces voor de andere drie loempia’s. Snij de loempia in vier stukjes en serveer.