Tarte tatin met tomaat en geitenkaas
Haal deze ingrediënten in huis
20 snacktomaten, 5 tomaten per tarte tatin, 1 pakje bladerdeeg (roomboter), 80 g geitenkaas, rol - 2 el honing - 1 eigeel - tijm, bosje - uitsteker - kwast - 4x kleine taart of tarte tatinvorm 10-12 cm
Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C. Snij de tomaten door de helft en de geitenkaas in plakjes. Verdeel de honig over de 4 vormpjes en beleg met de tomaten, een paar blaadjes tijm en een plakje geitenkaas. Steek of snij de plakjes rond uit, ter grootte van de taart of tarte tatin vorm. Leg het bladerdeeg op de tomaten en druk goed de randen aan. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de tarte tatin af voor ongeveer 15-20 minuten op 200 °C. Laat de tarte tatin daarna voor 5 minuten rusten.