Tomaat, mango, verse gember en zeezout
Haal deze ingrediënten in huis
4 trostomaten - 1 eetrijpe mango - handvol verse rucola - 2 cm verse gember - olijfolie extra vergine - grof zeezout - versgemalen peper
Bereiding
Snijd de gember in kleine stukjes en stop deze in de knoflookpers. Knijp de gember uit. Gebruik alleen het sap, de pulp wordt niet gebruikt. Snijd de tomaten in dikke plakken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in halve plakjes van de pit. Schep de mango en de plakken tomaat om met het uitgeknepen gembersap en laat de smaken op elkaar inwerken. Leg op elke plak tomaat een stukje mango en een blaadje groen, steek er een prikker in en bestrooi zeer licht met een paar korrels zeezout en versgemalen peper. Bedruppel met een klein beetje olie. Het is ook leuk om de tomaat en mango niet te zouten, maar het zout ernaast te presenteren zodat mensen het kunnen dippen.