Tomatengoulash

Tomatengoulash

Haal deze ingrediënten in huis

500 g (grote) trostomaten - 50 g Italiaanse kruidenmix - 2 el olijfolie - 1 grote ui - 2 rode paprika’s - 2 el rode wijnazijn - 400 g rundvleesreepjes - 125 ml crème fraîche

Bereiding

Snipper de ui, snijd de tomaten in kleine stukjes, maak de paprika’s schoon en snipper ze. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui tot deze gaat kleuren, in ca. 3 min. Voeg de tomaten en paprika’s toe en stoof de groente in ca. 5 min zacht. Voeg de kruidenmix, de azijn en 100 ml water toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de runderreepjes toe, roer om, dek de pan af en zet deze ca. 30 min op de kleinste pit. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en peper en roer van het vuur af de crème fraîche erdoor.Serveer de verse tomatengoulash met gekookte aardappels of brood.

Variatiesuggestie

Vervang de rundvleesreepjes door kipdrumsticks of (gesneden) kippendijfilet. - Vervang de rundvleesreepjes door lamsschoudervlees. - Vervang de rundvleesreepjes door 2 kg gewassen mosselen in de schelp, kook tot de mosselen opengaan, ca. 6 min.