Tomatensalade met kwarteleitjes met ansjovisdressing
Haal deze ingrediënten in huis
4 el olijfolie - 1 zoute ansjovis (uit potje of blikje) - 500 g cherry trostomaatjes, gehalveerd - 2 el balsamico azijn - 12 kwarteleitjes - 150 g gemengde bloemensalade - zout en peper
Bereiding
Verwarm de olie op laag vuur in een koekenpan. Leg de ansjovis erin en verwarm tot deze uit elkaar valt. Doe de halve cherrytomaten erbij. Draai het vuur hoog, verwarm 1 min en schenk de balsamico erbij. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper. Schep de tomaat goed om en laat, met dressing, op bord afkoelen. Kook de kwarteleitjes 2 min, laat deze onder koud stromend water afkoelen. Pel en halveer de eitjes. Leg de salade in een schaal en schep de blaadjes om met de helft van het tomatenmengsel, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt. Verdeel de rest van de tomaat en het kwartelei erover en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.