Verse tomatensaus voor pasta
Haal deze ingrediënten in huis
500 g (grote) trostomaten - 50 g Italiaanse kruidenmix - 1 grote ui - 300 g gehakt naar keuze (vlees, kip of vegetarisch) - 2 el olijfolie
Bereiding
Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en rul het gehakt in ca. 4 min bruin. Voeg de uisnippers toe en roerbak tot ze licht kleuren in ca. 3 min. Voeg de tomaatstukjes toe en stoof ze 5 min. Voeg de kruidenmix en 50 ml water toe en breng de saus al roerend aan de kook. Stoof de saus afgedekt ca. 10 min. Serveer de verse tomatensaus met gekookte pasta naar keuze en geraspte kaas. Tip: Liever geen tomatenvelletjes? Ontvel ze dan: kruis de tomaten aan de bolle kant in. Dompel ze even in kokend water, zodat het velletje loskomt en trek het velletje van de tomaten.