Yoghurttaart met tomaat, vanille en honing
Haal deze ingrediënten in huis
500 g cocktailtomaten - 500 ml volle yoghurt - 500 g mascarpone - 1 vanillestokje - 5 el vloeibare honing - 10 blaadjes gelatine - 1 pak biscuitjes - 1 el boter (of 1 cake) - enkele blaadjes basilicum
Bereiding
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met honing door de yoghurt. Roer de mascarpone luchtig en meng ¾ door de yoghurt. Week de gelatine in koud water. Meng de koekjes in een keukenmachine met boter, beleg hiermee de bodem van een springvorm en druk goed aan (of beleg de bodem van de springvorm met cake). Kruis het velletje van tomaten in, leg ze 1-2 min. in een schaal met kokend water, daarna in koud water. Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne plakken. Leg enkele plakken tomaat op de bodem en tegen de zijkanten. Verwarm de overgebleven ¼ mascarpone in steelpan. Knijp de gelatine uit. Neem de pan van het vuur, voeg de gelatine toe en roer tot de gelatine gesmolten is. Doe dit over in een schaal, schep een gedeelte van yoghurtmengsel erbij en meng dit goed. Schep telkens een gedeelte van het yoghurtmengsel door het gelatinemengsel en roer telkens goed door (om klontjes te voorkomen). Leg de rest van de ontvelde tomaat met de basilicumblaadjes op het yoghurtmengsel en laat dit in de koelkast in 2-3 uur opstijven.