Richard over nieuwe locatie Schenkeveld Schiphol
18 Apr 2018Het familiebedrijf Schenkeveld Tomaten viert volgend jaar haar 80-jarig bestaan en ‘tuint’ inmiddels op vier verschillende locaties. “Dat kan natuurlijk alleen wanneer je met plezier en passie zeven dagen per week, 365 dagen per jaar samenwerkt voor het beste resultaat”, aldus Richard Schenkeveld.
Naam: Richard Schenkeveld
Leeftijd: 42 jaar
Bedrijf: Schenkeveld tomaten
Locaties: Woudseweg 146 in Schipluiden (10 ha),Veenakkerweg 12 in Den Hoorn (10 ha), Woudseweg 33 in De Lier (10 ha) en Tijmweg 1 in Rijsenhout (11 ha).
Het familiebedrijf Schenkeveld Tomaten viert volgend jaar haar 80-jarig bestaan en ‘tuint’ inmiddels op vier verschillende locaties. “Dat kan natuurlijk alleen wanneer je met plezier en passie zeven dagen per week, 365 dagen per jaar samenwerkt voor het beste resultaat”, aldus Richard Schenkeveld.
VERTEL EENS OVER DE NIEUWBOUW IN RIJSENHOUT?
“We zijn vorig jaar met Pasen gestart met de nieuwbouw van Schenkeveld Schiphol. We bouwen hier een locatie met vier kassen van elk 11 hectare, met in het midden een bedrijfsgebouw. In kas Noord telen we sinds oktober 2017 trostomaten onder groeilicht. Eind december konden we hier de eerste tomaten oogsten. De bouw van kas Oost is op dit moment in volle gang en in de komende twee jaar volgen kas Zuid en kas West.”
HOE IS DE ORGANISATIE BIJ SCHENKEVELD SCHIPHOL INGERICHT?
“Net als in Westland heeft elke kas een team van vaste medewerkers, met ieder zijn eigen specialisme. Deze teams bestaan uit een teeltmanager, manager arbeid, assistent teelt en assistent arbeid. De medewerkers komen uit Westland, maar ook uit de omgeving Rijsenhout. Dat is een prima mix”, vertelt Richard. “Zij worden bijgestaan door een club uitzendkrachten en scholieren. We hebben de eerste 20 scholieren al aangenomen.” Schenkeveld Schiphol wordt aangestuurd door locatiemanager Pieter van der Wel en teeltspecialist Arthur van der Meijs. Samen zijn zij niet alleen verantwoordelijk voor de productie in de kassen, maar ook voor het verpakkingsproces in de schuur. Elke kas krijgt straks zijn eigen verpakkingslijn.
WAT ZIJN JULLIE AMBITIES VOOR DE TOEKOMST?
“Voor nu ligt onze focus op het neerzetten van een stabiele en goede organisatie, waarmee we verder kunnen groeien tot een tomatenkwekerij die mee kan in de top 5 van Nederland. Door oog te blijven houden voor details, willen we een teler zijn die met zo min mogelijk grondstoffen het beste resultaat haalt. Door te investeren in mens en techniek, zorgen we voor operationele excellentie. We willen het hele jaar veilige, volmaakt betrouwbare en lekkere trostomaten leveren. Van een constante kwaliteit. Daar worden niet alleen wij, maar ook onze klanten blij van!”
Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten
Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?